Ik ben Renske Hoogstede – Diemers, creatief, sociaal en een lekkerbek. Ik vond het vroeger altijd al leuk om te helpen in de keuken. Mee pannenkoekenbakken, groenten snijden, slagroom kloppen en dan natuurlijk de gardes aflikken. Toen ik op de middelbare school een specialisatie in koken kon kiezen was ik als een vis in het water. Achter de schermen (in de keuken) gerechten maken waar je mensen mee kunt verleiden…wat een droom!
Na de koksopleiding heb ik in tal van restaurants in Eindhoven en omgeving gewerkt. Na 2 ½ jaar in de keuken van een sterrenrestaurant gewerkt te hebben, kreeg ik het zelfvertrouwen dat wat ik kan ook echt goed is (als ik anderen mag geloven ;-)). Met dit zelfvertrouwen begon ik mijn eigen luxe cateringbedrijf in 2011. Steeds meer achter de schermen vandaan en mezelf laten zien aan de gasten. Wat ik ook steeds leuker begon te vinden. Maar het catering vak is een zwaar vak en ik begon minder plezier in mijn werk te krijgen.
Precies op dat moment kwam het ontzettende gave pand, de aller eerste ETOS Drogisterij, op de Frederiklaan vrij voor een nieuwe ondernemer. Ik heb geen moment getwijfeld. Daar wil ik een eetwinkel met heel veel lekkers gaan beginnen! En ik had het geluk dat deze plek mij gegund werd. Dus ben ik aan de slag gegaan om dit nieuwe bedrijf te beginnen. En nu kan ik zeggen dat ik het leukste werk van de wereld heb. Mijn creativiteit kan ik kwijt in de wisselende weekmenu’s, mijn sociale hart komt volledig tot zijn recht bij het contact met de klanten en dat ik een lekkerbek ben; dat proef je terug in alles wat ik maak.
Mijn favoriete ingrediënt; chocolade!! Maar omdat ik de naam Ui & Knoflook had bedacht, de twee ingrediënten die meestal als eerste in de pan gaan, moest er geëxperimenteerd worden. Althans, dat moest natuurlijk niet maar het leek mij wel heel leuk om naar een toffe combinatie op zoek te gaan. Het werd onze heerlijke chocolade brownie met zwarte knoflook. Hmmmmmmm!